Program - 2015 | Bratislava - Divadlo na zastávke

Divadlo na zastávke

Adresa:      logo dnz

Molecova 2

842 64 Bratislava

Kontakt:

+421940 634 126

divadlonazastavke@gmail.com

www.facebook.com/DivadloNaZastavke

 

 

HLAVNÝ PROGRAM

 

19:00 Spoločný potlesk (veľká sála, KCK, Molecova 2, 842 64, Bratislava Karlova Ves)            

 

19:05 ZUŠ Jozefa Kresánka DS Lano Christopher (voľne podľa knihy Marka Haddona Čudná príhoda so psom uprostred noci) (veľká sála, KCK, Molecova 2, 842 64, Bratislava Karlova Ves)                                                                                                                                                                                            

 

20:30 Divadlo na zastávke M. Gavran Všetko ženách DERNIÉRA (veľká sála, KCK, Molecova 2, 842 64, Bratislava Karlova Ves)                                                                                                                   

 

22:00 Natália Jaburková/Alena Hučková hudobný koncert (spev + klavír) (veľká sála, KCK, Molecova 2, 842 64, Bratislava Karlova Ves)                                                                                

 

SPRIEVODNÝ PROGRAM                                                                                                                                         

 

18:00 Workshop Herecké techniky predvádza Mgr. art. Soňa Hatalová, Mgr. art. Hanka Vorobjov (malá sála, KCK, Molecova 2, 842 64, Bratislava Karlova Ves)                                   

 

20:00 Diskusia Od maturanta k úspešným hereckým prijímačkám rozpráva Ján Keselý a Martin Bednár

 

DS Lano Christopher

Trvanie: 50 min. 

Názov predstavenia: Christopher (voľne podľa knihy Marka Haddona: Čudná príhoda zo psom uprostred noci) 

Réžia: Matej Čertík

Hudba: Roman Ďurka

Dramatizácia: Matej Čertík a kolektív súboru

Účinkujú: Andrej Bederka, Eva Budinská, Alžbeta Gertli, Barbora Illithová, David Jakubík, Anna Kulhányová, Anna Lehotská, Alex Madová, Nina Olešová, Jakub Senko, Táňa Slobodová, Barbara Waszczuková

Slovo o súbore: Divadelný súbor Lano pôsobí už od roku 1985 pri ZUŠ Jozefa Kresánka. Založila ho Alexandra Skořepová, dlhoročná vedúca literárno-dramatického odboru na tejto škole. Za 30 rokov svojej existencie naštudoval množstvo inscenácií a veľakrát sa prebojoval na Scénickú žatvu vrcholnú prehliadku slovenských amatérskych súborov. Dvakrát si odtiaľ odniesol hlavnú cenu - Tvorivý čin roka. K najvýraznejším úspechom súboru patrí účasť na Svetovom festivale detských divadiel v Lingene s predstavením Od desiatich do dvanástej 

V posledných rokoch prebrali v Lane štafetu daľší učitelia literárno-dramatického odboru, ktorí sú zároveň režisérmi inscenácií. Na jednom Lane sa spoločne istia : Miriam Kalinková, Adriana Geričová, Marina Jánošíková, Barbora Jurinová, Jana Mikitková, Eva Hanušová a Matej Čertík.
Slovo o predstavení: Bolo 7 minút po polnoci. Uprostred trávnika pred domom pani Shearsovej ležal pes. Trčali z neho záhradnícke vidly. Zrejme mu prešli celým telom a zapichli sa do zeme, lebo nespadli. 

Divadlo na zastávke M. Gavran Všetko o ženách DERNIÉRA

Trvanie: 70 min

Názov predstavenia: Všetko o ženách

Réžia a dramaturgia: Katarína Heráková

Scénografia: Katarína Heráková

Účinkujú: Dada Reisingerová, Katarína Jánošová, Zuzana Neumanová

Slovo o súbore: Divadlo na zastávke vytvára nezávislý priestor pre mladých divadelníkov z Vysokej školy múzických umení a bratislavských ochotníkov realizovať sa podľa vlastného uváženia bez mantinelov a vytvárať divadelné a iné kultúrno-spoločenské podujatia v karloveskom Kamel klube v Bratislave. Na doskách môžete vidieť mladých divadelníkov, ktorí túžia robiť divadlo podľa vlastného gusta a prezentujú sa nie len hereckým, ale aj autorským a režijným talentom.

Slovo o predstavení: Ak si myslíte, že sa v ženách nevyznáte pretože sú také odlišné, tak vám hovoríme, že všetky ženy sú rovnaké. Rovnaké vo svojom základe, pretože všetky chcú byť milované.

Workshop Herecké techniky predvádza Mgr. art. Soňa Hatalová, Mgr. art. Hanka Vorobjov

Absolventky herectva a réžie a dramaturgie Vysokej školy múzických umení v Bratislave predstavujú sériu hereckých techník a špeciálnych cvičení, ktoré musia umelci pred predstavením v záujme kvalitného výkonu absolvovať. Ako správne kričať, ako si nevykrútiť jazyk na jazykolamoch a ako ťahať hercov za vlasy a škrtiť predvádzajú herečka Soňa Hatalová a režisérka Hanka Vorobjov.

Diskusia Od maturanta k úspešným hereckým prijímačkám rozpráva Ján Keselý a Martin Bednár

Máte záujem dostať sa na vysokú umeleckú školu? Vypočujte si príbehy dvoch úspešne prijatých hercov na VŠMU, ktorí pôsobia aj v Divadle na zastávke.

 

 vsetko o zenach2

 

vsetko o zenach3

 

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta