Program - 2015 | Bratislava - Divadlo NoMantinels

Divadlo NoMantinels

Adresa:

Budova YMCA

Karpatská 2

Kontakt:

Sandra Polovková

0902 754 380

www.a4.sk

https://www.facebook.com/A4.priestor.sucasnej.kultury

 

PROGRAM:

FESTIVAL DRAMA QUEER

NOC DIVADIEL / POĎ SA HRAŤ DO A4

Drama Queer: Juraj Bako, Ladislav Mednyánszký: Δ Ψ (Nyuli Zajko)

18.00 / divadlo / 3

Námet, réžia a obsadenie J. Bako, dramaturgia M. Garajszki, hudba O. Jakubek, scéna J. Jurinová, produkcia M. Čisárová, M. Lacková, hlasy M. Kalinková, V. Štefko

Inscenácia bratislavského Divadla φ pracuje s prvkami výtvarného divadla, hľadá jeho hranice a experimentuje s nimi. Predstavenie Δ Ψ (Nyuli- Zajko) je autorská inscenácia inšpirovaná denníkovými zápiskami svetoznámeho maliara Ladislava Mednyánszkého. Monodráma sa venuje umelcovej osobnosti a jeho vzťahu k dlhoročnému priateľovi Bálintovi Kurdimu. Podujatie prebehne v rámci Noci divadiel.

Spoločný potlesk

19.00 / divadelný rituál / vstup voľný

Počas Noci divadiel sa divadlá spoja medzi sebou a s divákmi v rôznych mestách a v tom istom čase. Presne o 19.00 hodine zaznie vo všetkých divadlách naraz spoločný potlesk, ktorý je od nepamäti symbolom divadla. Divadelníci a ich diváci si spoločne navzájom zatlieskajú.

Drama Queer: Róbert Pakan: Pripojení

20.00 / divadlo / 6 / 4

Réžia T. Procházka, dramaturgia A. Kuruc, scénografia a videoart Z. Hudáková, M. Král, video art J. Branický, hudba M. Koyš, grafický dizajn Z. Hudáková, PR R. Samotný, produkcia R. Pakan, hrajú L. Petrušová, J. Štupák, D. Uzsák

Neznesiteľná samota núti troch ľudí hľadať šťastie v uzavretom a naoko bezpečnom svete virtuálnych zoznamiek a sociálnych sietí. On hľadá lásku. On hľadá sex. Ona hľadá spôsob, ako nebyť sama. Bežné chatové konverzácie sa prelínajú s bežnými životmi, ktoré sú naplnené stereotypnými rozhovormi a neschopnosťou zbúrať virtuálne steny, čo nás oddeľujú od spoločnosti.

Inscenácia bratislavského Divadla No Mantinels je performatívnym uvažovaním o aktuálnom probléme internetového násilia a hate speech.

Divadelný kvíz

22.00 / kvíz / vstup voľný

Hráme sa v tímoch, zložených z minimálne 2 ľudí. Kvíz je zameraný najmä na dekadentné umenie.

Slobodné hry v slobodnom priestore

23.00 / hry / vstup voľný

Každý si zvolí skupinu, v ktorej chce súťažiť. Bude to jeho slobodná voľba. Je možné, že bude v menšine. Ale: Človeče, nehnevaj sa! Hrať budeme aj Osobnosti. Tie nie je problém objaviť aj v minorite.

http://dramaqueer.sk/d/

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta