Program - 2015 | Trenčín

Mesto Trenčín

Adresa:
Kino Hviezda Ul. Kniežaťa Pribinu 3
911 01 Trenčín

Kontakt:
Divadlo Maškrta: Maškrtníček
Divadlo Hlavina: Súpis dravcov
Rezervácie: Kultúrno-informačné centrum, Mierové námestie č.9, 911 01 Trenčín,
vstup zdarma

hana.gallova@trencin.sk
telefón: 032/6504 710, mobil. 0902 911 165
www.visittrencin.sk
www.trencin.sk

Chutilo vám páni
Rezervácie: Kultúrno-informačné centrum, Mierové námestie č.9, 911 01 Trenčín
Vstupné. 5
telefón: 032/16 186
www.pavolseris.com

Program:
16:00 Divadlo Maškrta: Maškrtníček - divadelná verzia televíznej relácie známych postavičiek Nany a Krištofa
Jesenná nálada doľahne aj na Nany a Krištofa najobľúbenejších vychovávateľov z krajiny zázrakov, ktorí už 1654 rokov pomáhajú rodičom s výchovou detí. Nany však každý rok na jeseň stráca smiech na lícach a do ich čarovnej skrinky sa dokonca nasťahuje jesenná pani Hmla. Veterné upršané dni však našťastie rozveselia nie len pesničky, hračky a bábky, ktoré Nany a Krištof nachádzajú v skrinke tajomstiev. Pomocou farieb a úsmevu detí a ich rodičov sa podarí premeniť jesenným vetrom ošľahané mesto na svet plný farieb a radosti. A ak si niekto myslí, že tekvicové strašidlo, ktoré sa ukrýva v pivnici Maškrtníčka musí byť halloweenovský zloduch, veľmi sa mýli. Aj s duchmi domova totiž môžete zažiť skvelú zábavu. Príďte sa o tom presvedčiť na ďalšie z predstavení seriálu Maškrtníček.
Námet, scenár, réžia, výprava: Divadlo Maškrta
Hudba: Marián Čekovský, Pavol Jeňo


18:00 Divadlo Hlavina: Súpis dravcov
Správa o krajine pod Tatrami
Súpis dravcov je už šestnásta inscenácia Divadla Hlavina, ktorú tento súbor naštudoval v spolupráci s autorom Stanislavom Štepkom. Tento titul bol mimoriadne úspešný v repertoári Radošinského naivného divadla, dúfame, že spokojných divákov si nájde aj v podaní Divadla Hlavina. Súpis dravcov je nie príliš lichotivou správou z putovania po krajine pod Tatrami, počas ktorého dobré úmysly vždy nenachádzajú očakávanú pozitívnu reakciu. Napriek tomu, pesimisticky naladení určite z divadla odchádzať nebudete.
Autor a réžia: Stanislav Štepka
Hudba: Ján Melkovič
Boris Bačik
Hrajú: Martina Krištofová, Ondrej Turan/Boris Bačik, Matej Močko, Kristína Jančovičová, Martin Mihalik, Daniela Matejovičová, Miroslav Kľučka, Mária Escherová, Marián Oravec
Technická spolupráca: Marián Bilený, Martin Vičan, Filip Ozimák, Jozef Kučera


20:30 Pavol Seriš: Chutilo vám, páni?
Chutilo vám, páni? je pohybová komédia jedného herca z podivného sveta reštaurácií a čašníkov. Počas predstavenia odohrá herec viac ako 20 rôznych charakterov. Keďže používa iba minimum rekvizít, počíta s aktívnou predstavivosťou diváka. Autorská komédia, ktorá je zmesou pohybového divadla, pantomímy, absurdity a tanca, vzišla zo spolupráce s českým hercom a režisérom Arnoštom Goldflamom na JAMU v Brne. Komédiu Chutilo vám, páni? preložil Seriš do anglického a francúzskeho jazyka, a vystupoval s ňou na festivaloch v Poľsku, Rakúsku, Taliansku, Kosove, Maroku, Iráne či Libanone. Inscenácia získala viacero prestížnych ocenení.
Pavol Seriš je absolventom ateliéru pohybového divadla na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne, kde momentálne pokračuje v doktorskom štúdiu. So svojimi hrami pravidelne vystupuje na Slovensku, v Česku a v zahraničí. Za svoje autorské inscenácie získal mnoho ocenení: najnovšie Poctu Objev roku na festivale ...příští vlna/next wave... 2014 v Prahe, Cenu za najlepší herecký výkon na festivale FITUA 2015 v marockom Agadire či Hlavnú Cenu na European Young Theatre 2015 v talianskom Spolete.


Foyer kina Hviezda

- 16.00 -19.00 Masky z pásky - výtvarné divadelné dielne pre deti
- Divadelný kostým - výstava študentov odboru Scénická a kostýmová tvorba Strednej umeleckej školy v Trenčíne
- Urob zo seba šaša - veselé fotenie a selfies za šašovskou fotostenou

Chutilo BA

Chutilo WR2

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta