Program - 2015 | Bratislava - Bratislavské bábkové divadlo

Bratislavské bábkové divadlo

Kontakt:

Dunajská 36

Malá scéna STU, Dostojevského rad 7

Rezervácie: 02 52923668, 0905 616 540

prevadzka@babkovedivadlo.sk

www.babkovedivadlo.sk

 

PROGRAM:

O 14:30 si môžu diváci vychutnať prvú premiéru pre verejnosť pripravovaného predstavenia Zlaté prasiatko v Divadle Malá scéna STU (vstupné: 3).

Michaela Zakuťanská : Zlaté prasiatko

 

Pre deti od 3 rokov

 

Na začiatku bola svadba. Teda skôr svadobný dar. Krochko a Kvik sú dve prasiatka, ktoré sa ľúbia. A keďže sa ľúbia, rozhodli sa zosobášiť. Od najlepších priateľov, somárikov Vyrehotaných, dostali drahý svadobný dar: televízor. Po svadobnej hostine prasiatka prvý krát pozerajú televízne správy a v nich sa dozvedia, že v meste sa objavilo zlaté prasiatko. Kto ho uvidí, tomu srdce poskočí od radosti. Mladomanželka Kvik odvtedy nemá pokoj. Túži vidieť zlaté prasiatko, a tak presvedčí svojho manžela Krochka, aby sa vydali do hlavného mesta Prasaslava a zlaté prasiatko našli. Začína sa dobrodružná, trochu nebezpečná, trochu poučná, cesta do veľkého mesta. Začína sa hľadanie pokladu. Po všetkých radostiach, po všetkých strastiach, sa ukáže, že to, po čom tak túžia, sa skrýva tam, kde to najmenej čakajú. Poďte s nami do mesta po stopách zlatého prasiatka! Možno aj vám na konci poskočí srdce od radosti. 

 

Scéna, kostýmy, bábky: Martina Fintorová

 

Hudba: Daniel Fisher

 

Réžia: Katarína Jánošová

 

 Hrajú: Lukáš Tandara, Miroslava Dudková / Klára Jediná a.h., Juraj Bednarič a.h., Jaroslava Hupková

O 16:00 sme prichystali pre všetky tvorivé duše bábkovú výtvarnú dielňu. Jej účastníci dostanú zaujímavé polystyrénové predlohy, z ktorých budú za pomoci školených lektorov, našich výtvarníkov, vyrábať skutočné bábky. Tvorivá dielňa prebehne na treťom poschodí Bratislavského bábkového divadla (Dunajská 36) a trvať bude približne dve hodiny. Zúčastniť sa jej môžu všetky deti od 5 rokov, ktoré sa vopred prihlásia na mailovej adrese: janosova@babkovedivadlo.sk. Je potrebné napísať meno, kontakt na rodiča a vek účastníka. Počet miest je obmedzený, preto odporúčame prihlásiť sa, čo najskôr. 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta