Program - 2015 | Banská Bystrica - Divadlo pod balkónom

Divadlo pod balkónom

Adresa:                                   

Rudohorská 37

97411 Banská Bystrica

Kontakt: 0905533679, jharustiak@azet.sk, www.divadlopodbalkonom.sk, fb. DIVADLO POD BALKÓNOM

 

PROGRAM

19:00 Začíname potleskom

19.05 Zrod bieleho motýľa pouličná performance

20:00 Gašparko a radca z pekla tradičná marionetová rozprávka

21:30 Príbehy banskobystrického flašinetára a flašinetárky

 

Zrod bieleho motýľa pouličná performance, ktorá narúša zaužívané stereotypy verejných priestorov a podnecuje divákov zamyslieť sa nad čistými hodnotami v ich živote, poskytne im čas zastaviť sa a na chvíľu vnímať iné pokojné tempo motýlích krídel ,iné tempo všedného dňa v interakcií s hercami.
Prostredníctvom hudby, tanca, spevu a svetelných efektov vzniká priamo na námestí, v parkoch, peších zónach, interaktívne divadelné prostredie.

Scenár a réžia: Ján Harry Haruštiak

Hudba: Miroslav Pazdera

Výprava: Júlia Haruštiaková

Hrajú: Ján Haruštiak, Mária Olejníková, Matej Struhár, Jozef, Kubánek, Ivana Klimentová, Júlia Haruštiaková

 

Gašparko a radca z pekla tradičná marionetová rozprávka sprevádzaná hudbou flašinetu a na živo  spievanými pesničkami, ktorá nás vráti do doby, keď mestami putovali starí bábkari a obveseľovali ľudí tajomnými príbehmi. Aj v našom predstavení uvidíte drevených hercov a divadelné efekty. Nech sa páči, ráčte vstúpiť. Predstavenie vzniklo s finančnou  podporou MK SR.

Scenár a réžia: Ján Harry Haruštiak

Hudba: Pavol Korduliak

Výprava: Júlia Haruštiaková

Hrajú: Ján Haruštiak a Mária Olejníková

 

Príbehy banskobystrického flašinetára  a flašinetárky - Flašinet je hudobný nástroj a jeho korene siahajú až do Ázie, kde bol obľúbený už v 16-tom storočí. V prvej polovici 18. storočia sa rýchlo rozšíril v Európe. Slovo flašinet je odvodené z francúzskeho slova flageolet kolovrátok. A preto aj v tomto storočí, počas Noci divadiel, nesmie chýbať flašinetár, ktorý sa s divákmi podelí o strhujúce veršované príbehy hrôzostrašných vrážd, šťastných i nešťastných lások, strašidlách a požiaroch, ktoré zahrá a predstaví na maľovaných obrázkoch.

Réžia a texty piesní: Ján Harry Haruštiak

 Hrajú: Ján Haruštiak, Mária Olejníková, Juraj Haviar

 

 

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta