Program - 2022 | Topoľčany - Štúdio SKDK

Štúdio SKDK

Gagarinova ul. 13

Kontakt: +421 944 302 894, studio@skdkto.sk

www.studioskdk.sk

 

Program:

17.00
György Schwajda: Pomoc
Tragikomédia o nás a našich susedoch.

Každý z nás potrebuje z času na čas pomoc. A vždy sa nájde niekto, kto vám v ťažkej situácii podá pomocnú ruku. Horšie ale je, keď vám chcú pomáhať, aj keď o ich pomoc nestojíte. A presne o pomoci, ktorá sa pre hlavných hrdinov tejto hry stáva nočnou morou a katastrofou, hovorí tragikomédia úspešného maďarského autora G. Schwajdu.

Réžia: Ladislav Tischler a Jozef Krasula

Hrajú študenti V. a VI. ročníka HDU.

https://www.studioskdk.sk/l/pomoc/

19.00
L. Tischler a kol.: Tri sestry a jeden brat

Divadelná hra voľne inšpirovaná čechovovskou klasikou Tri sestry unáša diváka do jedného divadla, v ktorom sa miestni herci pokúšajú zachrániť premiéru svojej inscenácie. Režisér pod tlakom nepredvídateľných okolností hľadá hereckú náhradu za hlavnú postavu a verí, že sa im podarí inscenáciu preobsadiť za jednu skúšku. Sonda do hlbín hercovej duše vám priblíži inscenačný proces bez servítky a baliaceho papiera, tak ako ho napísal kolektív divadla. S pozdravom zvukára divadla, ktorý to náhodou prežil.

https://www.studioskdk.sk/l/tri-sestry-a-jeden-brat/

21.00
Denis Kelly – D.N.A.
Súčasná dráma pre teenagerov

Skupina tínedžerov sa dopustí niečoho veľmi zlého. Podľahnú panike a na čele s Philom sa snažia celú záležitosť ututlať. Na prvý pohľad výborný plán, ktorý sa zrodil vo Philovej chorej hlave, má však svoje nedostatky. Alebo nie? Čo sa stalo naozaj a čo je len výplod jeho chorej mysle? A čo na to Lea?

https://www.studioskdk.sk/l/dna/

 Sprievodný program: Jazz Band Klaudiusa Kováča

        

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta