Program - 2022 | Zvolen

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene

Divadelná 3

Kontakt: +421 45/5551 226, +421 905 932 245, vstupenky@djgt.sk

www.djgt.sk  

Program:

19.00
P. Karvaš: Polnočná omša

sála DJGT

Inscenácia Polnočná omša v úprave a réžii P. Palika dáva dôraz na metaforické vnímanie rodiny ako národa a intenzívne reflektuje súčasné spoločenské a morálne dilemy. Karvašova nadčasová dramatická sonda búra romantizujúce ilúzie o „statočnom“ národe a relativizuje súdržnosť slovenskej rodiny počas vojnových Vianoc. Situácie z hry evokujú aj dnešný mravný relativizmus a skreslené vnímanie reality. Jej autenticitu podčiarkuje autorova živá skúsenosť s hrôzami vojnového diania - bol aktívnym účastníkom SNP a jeho rodičov popravili fašisti v Nemeckej.

21.00
Talkshow s inšpiratívnymi hosťami

sála DJGT

Ako reagovať na humanitárnu krízu v našom bezprostrednom okolí? Ako sa možno aktívne angažovať v oblasti ľudských a občianskych práv? Ako si zachovať v kritických časoch ľudskú tvár? Na tieto a mnoho iných otázok sa bude pýtať Richard Sanitra vo svoje večernej talkshow. Pozvanie prijali osobnosti, ktoré sa výrazne angažujú vo sfére ľudsko-právnych aktivít. Príjemnú atmosféru javiskových dialógov doplnia aj netradiční hudobní hostia.

22.30
Nočné sviečky

pred vchodom do Divadla JGT

Tradičné Nočné sviečky pred budovou zvolenského divadla symbolicky uzavrú protivojnové ladenie celého večera. Túto časť programu DJGT sprístupní aj prostredníctvom online záznamu.   


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta