Program - 2022 | Bratislava

Štúdio 12

Divadelný ústav

Jakubovo nám. 12

www.studio12.sk

studio12-logo

Noc divadiel

Štúdio 12 sa zapája do celoslovenského projektu Noc divadiel 2022, ktorý tento rok nesie tému Vojna nemá ľudskú tvár.

17.00 hod.

Umením do sveta
(špeciál) /diskusia/


Špeciálna časť diskusného cyklu Umením do sveta bude venovaná vybraným slovenským umelkyniam a umelcom, ktorí sa dlhodobo angažujú v rámci humanitárnej pomoci či dokumentácie v krajinách sužovaných politickým konfliktom, s aktuálnym zameraním na Ukrajinu.
Umelci sa v rámci diskusie podelia o svoje bezprostredné zážitky z napadnutých oblastí aj prostredníctvom zhotovenej dokumentácie. Špeciálnym hosťom tejto výnimočnej časti bude Viera Dubačová.

19.00 hod.

Mačka ako suvenír pre Bratislavu
/divadlo – work in progress/


Pripravovaná site-specific performancia Mačka ako suvenír pre Bratislavu v réžii Olega Liptsina a v prevedení ukrajinskej herečky Leny Lysenko je umeleckou reakciou na surreálnu a nepredstaviteľnú vojenskú agresiu odohrávajúcu sa v 21. storočí v strednej Európe. 
Podujatie sa uskutoční v anglickom jazyku. Po skončení nasleduje masterclass Olega Liptsina.

Metadivadlo /masterclass/

Oleg Liptsin, ukrajinský režisér, predstaví všeobecnú koncepciu a hlavné myšlienky svojej pripravovanej odbornej monografie s názvom Metadivadlo, poskytujúcej metodologické návrhy alternatívneho profesionálneho vzdelania v divadelnom umení,  ktorej tézy bude demonštrovať (okrem iného) aj v performancii Mačka ako suvenír pre Bratislavu.
Podujatie sa uskutoční v anglickom jazyku.





Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta