Program - 2022 | Nitra - Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Svätoplukovo nám. 4

Kontakt: +421 37/7721 580, 6524 872, 6524 875, obchodne@dab.sk

www.dab.sk

Program

17.00 – 17.30 hod., foyer DAB v Nitre

Stena slávy

Slávnostné uvedenie nových mien osobností DAB na Stenu slávy vo foyer divadla. Projekt Stena slávy vznikol počas 70. jubilejnej sezóny DAB a prezentuje do kameňa vytesané mená významných osobností z hereckého súboru, režisérov či osobností dramaturgie a scénografie, ktorých život a dielo sú spojené s Divadlom Andreja Bagara v Nitre.

17.30 – 20.30 hod., Veľká sála DAB v Nitre

Rozsobáše

Adaptácia piatich dosiaľ nezdivadelnených poviedok Boženy Slančíkovej Timravy, ktorá na pôdoryse vzťahov a konfliktov prameniacich z majetkových sporov a dobových konvencií s osobitým humorom vykresľuje podstatu slovenskej nátury.

Réžia: Matúš Bachynec

20.30 – 22.00 hod., Štúdio DAB v Nitre

Krehká identita: Rozsobáše alebo Prečo sa Timrava nevydala?

Diskusný večer venovaný rôznym spoločenským témam o našej súčasnosti aj minulosti s presahom k téme prvej inscenácie sezóny – Rozsobáše. Budeme hovoriť o tom, prečo sa Timrava nikdy nevydala, o tom, prečo sú jej prózy takou výbornou dramatickou látkou či aké konvencie musela prekonávať ako žena spisovateľka. Príďte debatovať s nami! Čakajú vás zaujímaví diskutéri a hudobný hosť – speváčka a hudobníčka Andrea Bučko, ktorá je zároveň autorkou hudby k inscenácii Rozsobáše.

   


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta