Program - 2018 | Nitra

Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Svätoplukovo nám. 4

Rezervácie: 037 772 15 80, 037 652 48 72, obchodne@dab.sk

www.dab.sk

Program:

18.30, Veľká sála DAB v Nitre

Georges Feydeau

DÁMSKY KRAJČÍR

Dámsky krajčír je prvá slávna a zároveň jedna z najlepších hier francúzskeho autora Georgesa Feydeaua (1862 – 1921), ktorý je dnes považovaný za „kráľa vaudevillu“ a zakladateľa moderného poňatia situačnej komédie.

Doktor Moulineaux, ústredná postava tejto klasickej francúzskej komédie, je neuveriteľný klamár a sukničkár, ktorý prekračuje hranice správania dobrého, slušného a verného manžela. Svoje časté klamstvá však povýšil na umenie a jeho neobyčajná invencia, s ktorou skrýva svoje časté nevery, vás viac pobaví ako pobúri.

Hrajú: Tomáš Turek, Juraj Ďuriš, Marián Viskup, Tomáš Stopa, Andrea Sabová, Eva Pavlíková, Lenka Barilíková, Anna Rakovská, Nikolette Dékany a. h.

Réžia: Juraj Bielik

Viac info: http://www.dab.sk/inscenace/161-damsky-krajcir

 

20.15 – 21.00, Kaviareň DAB v Nitre  

KLEBETY ZO ZÁKULISIA

alebo

Ako sme skúšali inscenáciu Dámsky krajčír   

Zaujíma vás, kde sú schovaní herci, keď čakajú na svoj výstup? Prečo majú aj dámy kostýmy pripomínajúce pánsky oblek? A čo za žáner je tá „fraška“?

Aj tieto otázky môžete položiť na stretnutí a diskusii s tvorcami a účinkujúcimi hercami inscenácie Dámsky krajčír. Súčasťou diskusie bude aj súťaž o zaujímavé ceny a vstupenky do divadla.

 

18.00 – 21.30, II. poschodie foyer DAB v Nitre

DIVADELNÝ KRAJČÍR

Výstava Divadelný krajčír odprezentuje prácu divadelných krajčírskych dielní DAB v Nitre – históriu a zákulisie dielní, návrhy, strihy a kostýmy zo známych hier a muzikálov, fotografie zo skúšok kostýmov aj z inscenácií.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta