Program - 2018 | Banská Štiavnica

Divadielko Concordia

Jána Palárika 4

Rezervácie: 0948 634 335, divadielkoconcordia@gmail.com

www.divadielkoconcordia.sk

Program:

17.00

FAUST – 1. premiéra

 

19.00

FAUST – 2. premiéra

Goetheho Faust je téma, ktorá je často inscenovaná ako divadelné predstavenie, opera či balet. Nie je snáď žáner, v ktorom by tento príbeh nebol realizovaný. My sme sa rozhodli spojiť činoherné a bábkové divadlo na malej hracej ploche s minimom hercov, pričom text nie je dominantný. Predstavenie je založené na pohybe hercov, práci s vlastným telom, gestom, mimikou, bábkou, kostýmom, rekvizitou, technickými efektmi a prostriedkami experimentálneho divadla. 

Divadielko Concordia vzniklo v roku 2015 ako profesionálne divadlo v Banskej Štiavnici. Svojou tvorbou sa zameriava na dva hlavné žánrové typy a to: autorská dramatická tvorba (pre dospelých) a bábková tvorba (prevažne pre detského diváka). Počas troch divadelných sezón pripravilo 5 inscenácií, s ktorými odohralo množstvo predstavení doma i v zahraničí. V poradí šiestou premiérou divadla je bábkové predstavenie pre dospelých Faust, ktoré bude mať premiéru práve na podujatí NOC DIVADIEL.

 

NÁMET: Johann Wolfgang von Goethe
KONCEPT: kolektív DC
SVETLO a ZVUK: Peter Luptovský
ÚČINKUJÚ: Mária Fabriková a Peter Kamenský
RÉŽIA: Peter Luptovský


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta