Program - 2013 | Bratislava - Divadlo elledanse

Divadlo elledanse

 

Divadlo elledanse

dom T&

D, Miletičova 17/B, Bratislava

20.00 / YouMake ReMake 

Renana Raz a elledanse

Unikátna multižánrová performancia vo forme dialógu živej javiskovej akcie a videí z kanálu YouTube.

Jedná sa o zábavný a provokatívny formát. Počas show má publikum možnosť prežiť obe reakcie - na remake, aj na originálne YouTube video. YouMake ReMake nachádza na You Tube obrovský zdroj inšpirácie. Je bránou k nekonečnému, fascinujúcemu zdroju  zahŕňajúcemu takmer všetko, čo si možno predstaviť.Reťaz umeleckých reakcií na videá z YouTube ako zdroja nevyčerpateľnej inšpirácie. YouMake ReMake nie je len čírou replikou, skôr komentárom, ktorý vrhá nové svetlo na význam videí. Čo je teda YouMake ReMake? V zásade ide o formu dialógu, kde sa javisko a web spájajú a pokračujú už spoločne.

21.30 / Trio Fatal / koncert

Koncert argentínskej hudby, vášnivej, nostalgickej i noblesnej, s fokusom na tvorbu Astora Piazzollu. Hudobné trio doplnia interpreti elledanse  improvizáciou súčasného tanca.

Renana Raz je vedúcim hlasom mladej generácie izraelských choreografov. Participuje na  rozličných  poliach  umeleckých žánrov; choreograficky a tanečne na javisku, ako aj na filmovom plátne, či televíznej obrazovke. Raz začala s nezávislou tvorbou v roku 1999. V roku 2002 a 2003 získala následne po sebe ocenenie Ministerstva kultúry štátu Izrael v kategórii mladých choreografov. V roku 2004 Raz vyhrala Cenu za najlepšiu choreografiu v Israeli Theatre Awards za divadelnú hru Osher v réžii Miki Gurevitza (Jerusalem Khan Theater). Počas roka 2006 získala cenu Young Artist Rosenblum Award a cenu Ministerstva kultúry za choreografiu.

 

Vstupné: vstup na jedno predstavenie: 3 , vstup na dve predstavenia: 5

Rezervácie: 0907 835 877, www.elledanse.sk

 


 

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta