Program - 2013 | Bratislava - Divadlo LAB

Divadlo LAB

Svoradova 4, Bratislava

16.00 / Oficiálny začiatok

Tvorivé dielne tieňového divadla pre najmenších

17.00 / Kade ľahšie - predstavenie pre najmenších

Tvorivá dielňa pre všetkých účastníkov Noci divadiel. Autorský projekt študentky absolventského ročníka bábkarskej tvorby je krátkym úsmevným príbehom na motívy rozprávky z knihy Braňa Jobusa.

18.00 / Zachráň si svojho Afričana

Päť začínajúcich hviezd pripravuje večer pre Afriku. Pomedzi africké klišé, búrlivé emócie a ich vlastné politické stratégie sa prediera pálčivá komika pochybných vzťahov.

18.00 / Seminár Katedry divadelných štúdií

19.00 / Spoločný potlesk

20.00 / Intimita tela
Autorské predstavenie študenta absolventského ročníka bábkarskej tvorby na námety známeho 
románu Pena dní od francúzskeho autora Borisa Viana.

21.00 / Skúška

Príbeh postavený na princípe autenticity ponúka reálny pohľad do divadelného zákulisia a ukazuje divákom vzťah medzi hercom a režisérom.

23.00 / Revízor

Očakávaná novembrová predpremiéra známej ruskej klasiky Revízor N. V. Gogoľa. Satirická komédia a vtipná kritika spoločnosti zobrazujúca ľudskú povrchnosť, úplatkárstvo a strach z potrestania v súčasnej dobe. 

Počas priebehu bude vo foyeraj fotostena, výroba odznakov a Revízny bar".

 

16.11.2013 sa uskutoční v Divadle Lab DF VŠMU štvrtý ročník medzinárodného podujatia Noc divadiel. Počas tohto večera sa na doskách divadla v rámci hlavného programu predstavia až 3 inscenácie, z toho jedna predpremiéra známej Gogoľovej hry Revízor. Sprievodný program, ktorý bude spočívať v pohybe po stanovištiach je celý zameraný práve na inscenáciu Revízor. Program bude prebiehať plynule už od 18:00, pričom slávnostné zahájenie sa uskutoční spoločným potleskom o 19:00 pred predpremiérou. Hlavným zámerom programu je ukázať ľudom čo najviac divadelných predstavení  a zároveň pripraviť pre nich aj sprievodný program, kde sa budú môcť sami zapojiť do divadelných aktivít.

 

Okrem hlavného programu bude prebiehať program pre najmenších, ktorý spočíva v tvorivých dielňach a workshopoch so študentmi bábkarskej tvorby a bábkarskom predstavení .

 

Nikolaj Vasilievič Gogoľ- Revízor

 

Tvorivý tím:

 

Réžia: Mária Froncová

 

Dramaturgia: Jana Smokoňová

 

Scéna: Ema Terenová

 

Kostýmy: Martina Golianová

 

Produkcia: Veronika Ludrovská, Katarína Thalerová

 

Hrajú: Richard Autner, Jana Labajová, Viktória Predanociová, Juliána Oľhová, Barbora Andrešičová, Matej Marušin, Éva Szúcz, Martin Durkáč, Dávid Uzsák, Pavol Šimun, Michal Koleják, Tomáš Magát, Barbora Drozdová

 

Arnošt Goldflam- Skúška

 

Stretnutie herečky a režiséra počas divadelnej skúšky prináša chvíle, kedy sa prostredníctvom irónie, humoru a smiechu bojuje proti autorite a zaslepenej moci. Príbeh postavený na princípe autenticity ponúka reálny pohľad do divadelného zákulisia. 

 

Tvorivý tím:

 

Réžia: Roman Maroš

 

Dramaturgia: Lenka Garajová

 

Scéna a kostýmy: Boris Hanečka

 

Produkcia: Pavol Pilař

 

Hrajú: Dominika Zeleníková, Tomáš Grega

 

Peter Shaffer- Čierna komédia

 

Réžia: Anton Korenči, Juraj Bielik

 

Dramaturgia: Anton Korenči, Juraj Bielik

 

Scéna: Adam Cisár

 

Kostýmy: Miro Král

 

Produkcia: Filip Kuchár, Kristína Zátrochová

 

Hrajú: Dominik Gajdoš, Marta Maťová, Tajna Peršić / Júlia Kováčiková, Jozef Jurčišin Kukľa, Lukáš Pelč, Cyril Žolnír / Michal Tomasy, Veronika Strapková / Michaela Čillíková, Michal Tomasy / Cyril Žolnír

 

 

Vstup voľný

Rezervácie: 0949 86 11 11, rezervacie@divadlolab.sk, www.divadlolab.sk


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta