Program - 2012 | Žilina

Bábkové divadlo Žilina

Kuzmányho 6, Žilina

Stanica Žilina-Záriečie

18:30 / Premiéra inscenácie Kata dcéra kata

Žilinské legendy, ktoré hovoria o miestnom katovi, sa stali inšpiráciou pre pouličné divadlo s názvom Kata dcéra kata. Príbeh sa motá okolo zákerného kastelána z Budatínskeho zámku, ktorý si robí zálusk na slúžku hradného pána. Tá však miluje mladého kováča.  

Inscenácia prináša na slovenské námestia a ulice komédiu plnú humoru, paródie a vtipu, ktorá zaručene pobaví široké vrstvy divákov.

Dramaturgia: P. Palik; Hudba: P.r Vaňouček; Pohybová spolupráca: P. Nůsek; Scéna a kostýmy: M. a J. Daubravovci; Scenár a réžia: J. Nvota; Hrajú: A. Čitbajová, J. Demko, J. Eliášová, M. Németh, J. Tabaček, B. Tarasovičová

19:00 / Spoločné tlieskanie

20:00 / Rozlúčka so starými doskami BDŽ

Oficiálny vstup do rekonštrukcie budovy BDŽ

Rezervácie: kveto.palik@gmail.com; www.bdz.sk

ĎALŠIE INFO

Jakub Nvota

Kata dcéra kata

Dramaturgia: Peter Palik

Hudba: Peter Vaňouček

Pohybová spolupráca: Petr Nůsek

Scéna a kostýmy: Miro Daubrava, Jaro Daubrava

Scenár a réžia: Jakub Nvota

Hrajú: Anna Čitbajová, Ján Demko, Jana Eliášová, Michal Németh, Juraj Tabaček, Bibiana Tarasovičová,

Kata dcéra kata

Každé mesto má svoje tajomstvá, príbehy a legendy. Hovoria o nich pamätníci, rozprávajú ich rozprávači a mnohé sú zapísané aj v mestských archívoch. Viažu sa k rôznim miestam mesta – k budovám, hradbám, námestiam, katakombám alebo úzkym uličkám. Svoje legendy má aj mesto Žilina. Tie, ktoré hovoria o žilinskom katovi sa stali inšpiráciou pre pouličné divadlo s názvom Kata dcéra kata.

Príbeh sa motá okolo zákerného kastelána z Budatínskeho zámku, ktorý si robí zálusk na slúžku hradného pána. Tá však miluje mladého kováča. Kastelán sa chce krásnej slúžky zmocniť za každú cenu, preto sa všemožne snaží prekaziť ich lásku. Niť príbehu nás zavedie až na popravisko, ktorému vládne mestský kat. Aj v vďaka nemu sa nakoniec podarí rozťať uzol zamotaného príbehu ľudskej lásky, vášne a závisti.

Inscenácia v réžii Jakuba Novotu opäť prináša na slovenské námestia a ulice komédiu plnú humoru, paródie a vtipu, ktorá zaručene pobaví široké vrstvy divákov.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta