Program - 2011 | Bratislava - Kultúrny Inštitút Maďarskej Republiky

Kultúrny Inštitút Maďarskej Republiky

Palisády 54, Bratislava

17:00 János Arany: Cigáni z Veľkej Idy

Divadlo CSAVAR

Narátor: Tamás Gál

Hudba: András Bodonyi

Dĺžka predstavenia: 70 minút

Pod týmto názvom sa skrýva jedno z najkrajších diel maďarskej literatúry odhaľujúce autorov úžasný a neprekonateľný humor. Keď už maďarskí vojaci nevládali brániť hrad vo Veľkej Ide, zverili ho do rúk miestnym Cigánom, ktorí ho mali chrániť a brániť, kým sa vojaci nevrátia a neprinesú nejakú potravu. Vajda Csóri však Maďarov aj Labancov prekabáti a založí krajinu „Cigánsko“. Alebo žeby predsa len nie?
Dozviete sa to v najnovšom spracovaní Tamása Gála. Nesmierne humornú, interaktívnu a hravo interpretovanú autentickú cigánsku hudbu zozbieral András Bodonyi v okolí Moldavy nad Bodvou. Piesne zaznejú v pôvodnom cigánskom jazyku a v maďarčine.
Predstavenie sa koná v maďarskom jazyku a bude simultánne tlmočené do slovenčiny (cez staničky).

Tamás Gál za toto predstavenie v júni 2010 na XXII. Festivale maďarských divadiel v Kisvárde získal Cenu starostu obce Kisvárda, bol nominovaný na Cenu maďarských divadelných kritikov za rok 2010 a v roku 2011 získal Hlavnú cenu VI. Prehliadky detských a mládežníckych divadiel.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta