Program - 2021 | Košice - Ateliér Bez StropU v spolupráci s Konzervatóriom Jozefa Adamoviča a TABAČKA KULTURFABRIK

Ateliér Bez StropU v spolupráci s Konzervatóriom Jozefa Adamoviča a TABAČKA KULTURFABRIK

www.atelierbezstropu.com 

Rezervácia vstupeniek: atelierbezstropu@gmail.com, https://www.facebook.com/AtelierBezStropU

 

18.00

Stream záznamu predstavenia ŠtipkaHodín (65 min.)

ŠtipkaHodín je dramatickým spracovaním fantasy románu Terryho Pratchetta s názvom Reaper Man (Sekáč). Príbeh ponúka úsmevnú filozofiu a pohľad na život z tej druhej strany. Scénickou podobou vstupuje do života obecenstva, ktorého sa ujíma hlavný hrdina (Smrť), ktorý dostal výpoveď.

Pre diváka sa stáva absurdnou tragikomédiou malej javiskovej formy s plejádou bizarných postáv, ktoré sa ocitajú vo filmovom svete Laterna Magica.

Smrť ako bytosť začal cítiť a okamžite dostal hodinovú výpoveď. Zostúpil na Zemeplochu medzi ľudí a tí prestali umierať. Alternatívny príbeh má terapeutickú funkciu odľahčenia a zmiernenia ťažkostí, ktoré divák prežíva v posledných mesiacoch či rokoch. Titul autora predlohy totiž nadčasovo a citlivo koketuje s témou súčasnej pandémie.

Realizačný tím a obsadenie:

Daniel Pikalík (réžia a scenár), Beáta Drotárová (dramatizácia diela), Branislav Bajus a Michal Soltész (tvorivá spolupráca),Pavol Červeniak a Šimon Meszároš (ilustrácia a animácia), Michaela Zajačková a Štefánia Gajdošová (scénografia a kostýmy), Michaela Nováková (asistencia réžie), Janko Ostrolucký (produkcia) a ďalší.

Účinkujúci: žiaci Konzervatória Jozefa Adamoviča, Exnárova 8, Košice – Alžbeta Halagovcová, Diana Mažeriková, Peter Reviľák, Ema Rybárová, Nikola Gánovská, Júlia Micíková, Marián Kužma, Alessandra Točoňová, Nina Uličná, Dáša Dlužaninová, Lukáš Lipčák, Eva Baníková

Na projekte spolupracuje Konzervatórium Jozefa Adamoviča v Košiciach a Ateliér Bez StropU, o. z. 
Koprodukcie sa ujal Kulturpark Tabačka.

 

19.15

Beseda s tvorcami predstavenia s názvom Na slovíčko s Terrym Pratchettom (45 min.)

 

20.10

Reportážny dokument o premiére a tvorbe predstavenia ŠtipkaHodín (20 min.)


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta