Program - 2020 | Nitra - Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Svätoplukovo nám. 4
www.dab.sk 



18.00 hod.
Slavka Civáňová, Darina Kárová: NEŽNÁ.NR

Online uvedenie do života a prezentácia novej publikácie NEŽNÁ.NR.

Publikácia prostredníctvom dobových fotografií, materiálov a faktov dokumentuje udalosti Novembra ’89 v Nitre. Zameriava sa najmä na aktivity divadelníkov z DAB v Nitre, ale aj v širšom kontexte dopĺňa udalosti spomienkami, svedectvami, fotografiami a dokumentmi z aktivít československých divadelníkov, študentov, nitrianskej časti Verejnosti proti násiliu (VPN) a širokej verejnosti.  Publikáciu, ktorá vychádza z minuloročnej výstavy Nežná.nr vydávame pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie.

 

19.00 hod.
Divadelná knižnica pri Divadle Andreja Bagara v Nitre

Online prezentácia Divadelnej knižnice pri Divadle Andreja Bagara v Nitre. Predstavenie nového on-line katalógu a knižničného fondu Divadelnej knižnice pri Divadle Andreja Bagara v Nitre, ktorá sa špecializuje na dramatické texty, drámy, komédie, tragédie, divadelné scenáre, odbornú divadelnú literatúru a divadelné periodiká.


Podujatia môžete sledovať vo FB evente: https://www.facebook.com/events/709395709703799/ 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta