Program - 2017 | Bátovce

Divadlo Pôtoň

Bátovce 358

Rezervácie: 036 630 8300, divadlo@poton.sk

www.poton.sk

 

Program:

 

Pecha Kucha Night Bátovce, vol. 4
18:00 19:40

Zámerom PECHA KUCHA NIGHT BÁTOVCE (PKN) je podporovať a prezentovať zaujímavé organizácie a podujatia, najmä tie, ktoré prebiehajú na báze občianskych a komunitných aktivít. Priestor však budú mať aj zaujímavé projekty a osobnosti zo súkromného sektora, ktoré okrem svojej podnikateľskej činnosti vytvárajú pridané hodnoty smerom ku kultúre, umeniu, tradíciám, špecifickej gastronómii či remeslu. PKN Bátovce sa sústredí najmä na regióny Tekova a Hontu, avšak každá edícia bude doplnená o projekty a osobnosti s celoslovenským, prípadne medzinárodným presahom. Táto línia PKN bude z hľadiska dramaturgie líniou nových impulzov, motivácií a pozitívnych príkladov, ako sa dajú veci robiť lepšie.

Čo je Pecha Kucha?

Keď architekti zo štúdia Klein Dytham v Tokiu zakladali formát Pecha Kucha, išlo im o to, aby si pravidelne a v skratke vymenili s kolegami a priateľmi od dizajnu a umenia novinky o projektoch, na ktorých robia. Medzitým sa 20 obrázkov x 20 sekúnd rozšírilo do celého sveta, do stoviek miest.

Pecha Kucha 20×20 je jednoduchý a zábavný formát prezentácie, počas ktorého prezentujúci komentuje 20 obrázkov, každý z nich po 20 sekúnd. Prezentácia beží automaticky, prezentujúci nemá možnosť ovplyvniť čas ani meniť už odsúhlasené poradie snímkov. Projekt PECHA KUCHA na Slovensku úspešne funguje v Bratislave, Košiciach, Nitre, Žiline, Poprade, Prešove a v Trnave. Bátovce sú ôsmym miestom na slovenskej mape Pecha Kucha.

Podujatie sa uskutočňuje v rámci projektu Centrum umenia a kreativity, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Pecha Kucha Night finančne podporila Nadácia ZSE.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta