Program - 2015 | Trenčín - Divadlo Kolomaž

Divadlo Kolomaž

Adresa:

Prvá komorná divadelná scéna v Trenčíne
Ul. Kniežaťa Pribinu 2

Kontakt:

http://klubluc.sk/

Program:

PRVÁ KOMORNÁ SCÉNA V TRENČÍNE (PKDS)

Noc divadiel v Prvej komornej divadelnej scéne v Trenčíne, bude tentokrát dvojdňovým podujatím a bude zároveň malou oslavou 20.výročia založenia nezávisleho divadla Kolomaž v Trenčíne. V piatok 20.11.2015 odohrá divadlo Kolomaž inscenáciu Blázon a v sobotu 21.11.2015 uvedie v obnovenej premiére dramatizáciu textu Patrika Ouředníka "Europena". V priestoroch PKDS budú vystavené fotografie z histórie divadla Kolomaž a budú premietané fragmenty starších incenácií, ktoré už nie sú v repertoári divadla. Zároveň členovia divadla Kolomaž predstavia a zmapujú uplynulých 20 rokov činnosti širokej verejnosti.

Divadlo Kolomaž vzniklo ako neformálna skupina v roku 1995, kedy v nemenovanom byte na trenčianskej Sihoti v Trenčíne Kamil Bystrický, Andej Ďurík, Tomáš Plánka a Jano Šimko symbolickým aktom vytiahli z klobúka lístoček s názvom budúceho divadla. Divadlo Kolomaž sa zameriava prevažne na autorskú inscenačnú tvorbu. Dodnes zrealizovalo celkovo 12 inscenácií pre dospelého a dve inscenácie pre detského diváka. Počas svojej činnosti divadlo Kolomaž hosťovalo na medzinárodných festivaloch v Českej republike, Belgicku, Rakúsku, Nemecku, Bosne a Herzegovine, Kosove a pod.V súčasnosti pripravuje priemiéru autorskej inscenacie pre deti a mládež Stručné dejiny sveta

20.11.2015 * 20:00 DIVADLO KOLOMAŽ: BLÁZON
Inscenácia Blázon Divadla Kolomaž podľa predlohy francúzskeho autora Patricka Grégoire Le Imbecile. Monodráma o chlapcovi, ktorý žije vo svojom vnútornom svete a neuvedomuje si, čo presne sa okolo neho odohráva. Pútavý príbeh o osude človeka, ktorý sa považuje za Ježiša. Inscenácia je poctou talentovanému českému hercovi Marekovi Matějkovi (1974 2011), ktorý v roku 2004 text preložil, naštudoval a v réžii samotného P.Gregoira aj úspešne hral.
Text: Patrick Grégoire
Preklad: Eva Duchamp - Koníčková
Dramaturgia: Kamil Bystrický, Tomáš Plánka
Hudba: Martin Fačkovec, Richard Lalík
Hlasy: Marián Mitaš, Tomáš Plánka
Produkcia: Kolomaž /združenie pre súčasné umenie/
Hrá: Tomáš Plánka
Koncept a réžia: Kamil Bystrický
Slovenská premiéra: 11.9. 2014, Prvá komorná divadelná scéna, Trenčín
Predstavenie vzniklo s podporou Ministerstva kultúry SR.

22:00 Predstavenie činnosti divadla Kolomaž, premietanie fragmentov starších inscenácií, diskusia,dj.

21.11.2015 * 20:00 DIVADLO KOLOMAŽ: PATRIK OUŘEDNÍK: EUROPEANA (obnovená premiéra)
Dramatizácia textu Patrika Ouředníka o storočí, v ktorom sa to asi prehnalo s hygienou telesnou i duševnou, individuálnou i kolektívnou. Návodov na dosiahnutie čistoty, harmónie a blahobytu sa naň zosypalo viac, než mohlo sto akokoľvek pórovitých rokov vôbec vstrebať a než mohol jeden v zdraví prežiť. Ak aj neprežil, mohla byť z neho ešte malá, no užitočná vec mydlo. V Európe v dvadsiatom storočí sa to mydlilo hlava-nehlava, zvnútra aj zvonka, zľava aj sprava.
Koncept, réžia, hrajú: Kamil Bystrický, Tomáš Plánka
Dramatizácia: Juraj Benko
Predstavenie vzniklo s podporou Ministerstva kultúry SR.

europeana33

europeana75w

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta