Program - 2015 | Nitra - Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Divadlo Andreja Bagara v Nitre

Adresa:

Svätoplukovo nám. 4

P.O.BOX 49 D

950 53 Nitra

Kontakt:

037 7721 577 (spojovateľka)
037 7764 711

037 6524 872 (vstupenky)

www.dab.sk

FB: Divadlo Andreja Bagara v Nitre oficiálna stránka 

Program:

18:30 hod. inscenácia Druh: ŽENA vo Veľkej sále DAB

Po inscenácii nasleduje diskusia s tvorcami, hercami a divákmi

Počas Noci divadiel sa bude konať v priestoroch DAB výstava výtvarných diel, ktoré zobrazujú naše divadelné inscenácie

Od 18:30 do 23:00 hod. bude sprístupnená výstava pre divákov

 

Druh: ŽENA

OBSADENIE:

Margot - Eva Pavlíková

Molly - Jana Kovalčíková

Tess - Danica Matušová a. h.

Bryan - Jakub Rybárik

Frank - Peter Oszlík

Theo - Ján Greššo

TVORCOVIA:

Preklad - Zuzana Šajgalíková

Dramaturgia - Svetozár Sprušanský

Výber hudby - Adriana Totiková

Pohybová spolupráca - Elena Kolek Spaskov

Kostýmy - Zuzana Formánková, Adriana Totiková

Scéna - Zuzana Formáková

Réžia - Adriana Totiková

Skvelá komédia o tom, po čom všetkom dnes ženy túžia

Slávna spisovateľka Margot Masonová protagonistka ženského hnutia 70. rokov napísala svoje prvé a priekopnícke feministické dielo už veľmi dávno. A stala sa slávnou celebritou. Uznávanú autorku mnohých bestsellerov však momentálne trápi tvorivá kríza. A vydavateľ netrpezlivo čaká na aktuálny knižný hit! Vo svojom odľahlom vidieckom dome bojuje Margot nielen s termínom odovzdania nového rukopisu, ale aj s Molly Riversovou, študentkou a dcérou jednej zo svojich najoddanejších obdivovateliek, ktorá na ňu neočakávane vytiahne revolver Aký má na to dôvod? 

Komédia austrálskej autorky Joanny Murray-Smithovej je vedome inšpirovaná skutočnou udalosťou, ktorej aktérkou bola ikona západného feminizmu Germaine Greerová. Hra však ironický pohľad na myšlienkové kotrmelce všakovakých ženských teórií výdatne kombinuje s prvkami frašky, ktorú prináša realita našich dnešných životov. Veď v Margotinom dome sa postupne objavujú: jej zničená dcéra starostlivá matka troch detí, ktorá sa snaží natruc matkiným zásadám neriadiť feminizmom; jej šokovaný manžel reprezentant úspešného manažéra; mladý mačo taxikár a nakoniec aj Margotin vydavateľ, ktorého úloha v jej živote je omnoho významnejšia, než by sme čakali. Ale viac už neprezradíme Azda len toľko, že diváka čaká stále prekvapujúca komédia zo súčasnosti. Hra nielen o ženách, ale aj o mužoch, vzájomných partnerských vzťahoch a o každodennom živote, ktorý sa nám nedarí žiť podľa kníh a vysnívaných predstáv.

Divadelná hra Druh: ŽENA bola jednou z troch nominovaných komédií roka 2009 v prestížnych cenách Olivier Awards spolu s hrou Yasminy RezaBoh Masakraa hrou Tlsté prasaNeila La Bute. Divadlo Andreja Bagara v Nitre uviedlo komédiu Druh: ŽENA v celoslovenskej premiére 24. apríla 2015 vo Veľkej sále DAB. 

Všetkým divákom želáme príjemnú zábavu!

UPÚTAVKA: https://www.youtube.com/watch?v=ztMC3dW37Qk

Druh žena 26

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta