Program - 2016 | Nitra - Nové divadlo

Nové divadlo

pin nd

Adresa: Dom Matice Slovenskej Dolnočermánska

Rezervácie: 0903 394 138, umenieaspolocnost@gmail.com

www.novedivadlo.sk

 

Program:

19:00

Anna Franková

3.premiéra prvej sezóny Nového divadla

Svetoznámy príbeh o dospievaní a holokauste, ktorý prežilo a zaznamenalo trinásť ročné dievča  Anna Franková.

Anna Franková si svoj denník začala písať v deň svojich trinástich narodenín a písala ho celé dva roky, ktoré strávila  v úkryte spolu s ďalšími siedmymi spolubývajúcimi.  Denník  Anny Frankovej veľmi presne a jednoducho odhaľuje pocity, strasti, slasti  i bolesti dospievania a bez pátosu vykresľuje tragédiu vojny, tragédiu človeka zbaveného primárnej dôstojnosti a človeka v úplnej spoločenskej izolácii.  Prirodzená intímna výpoveď trinásť ročného dievčaťa by sa mala stať účinnou zbraňou proti narastajúcej  xenofóbii, nenávisti, neznášanlivosti a rasizmu.

Dramatizácia: Šimon Spišák a Veronika Gabčíková
Dramaturgia: Veronika Gabčíková
Scéna a kostýmy:: Karel Czech
Réžia: Šimon Spišák
Hrajú: Lucia Korená a Ivan Martinka a.h.

Inscenácia je určená pre mladých ľudí od 10 rokov.

"Anna: Pre ľudí, ako som ja, je veľmi zvláštny pocit písať si denník. Nielen preto, že som si ho ešte nikdy nepísala, ale tiež si myslím, že sa neskôr nikto, ani ja, ani nikto iný, nebude zaujímať o výlevy trinásť ročnej školáčky. Ale na tom nezáleží, chce sa mi písať a hlavne chcem byť úplne otvorená a úprimná. Papier je trpezlivejší ako ľudia. A pretože nechcem dať tento kartónový zošit nikomu čítať, iba ak by som niekedy v živote našla priateľa alebo priateľku, nemusí to nikoho trápiť. A teraz som došla k tomu, prečo som si začala písať denník: nemám žiadnu priateľku."


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta