Program - 2016 | Kladzany - Divadlo KĽUD

Divadlo KĽUD

klud logo

Rezervácie: +421 905 940 364, klud@klud.cc

www.klud.cc

 

Program:                             

DK Kladzany, Kladzany 100

 

19.00 

začiatok podujatia Pri vchode (vstupná miestnosť)  interaktívna výstava fotografií a rekvizít z predstavení divadla KĽUD - krátky príhovor a zoznámenie divákov s celonočným programom.

 

19.15

Divadlo KĽUD Kladzany Džvirata na deskoch, abo jak nacvičic ďivadlo na dzedziňe za 10 dňi, kec jutre je premjera až premjera inscenácia získala Cenu Stana Radiča na festivale humoru a satiry Kremnické gagy  2011. Hra o tom, ako zložito a smiešne vzniká divadelná inscenácia na vidieku.

Účinkujú: Jozef Jenčo, Peter Vancák, Mirabella Hričáková, Natália Vancáková, Martina Žipajová, Marcel Hartoš, Stano Lenárt, Miro Jenčo, Tomáš Jenčo, Jaro Michľo, Kubo Michľo, Rado Ondík. Scenár a réžia: KĽUD a Jozef Jenčo

 

20.30 

KĽUD v trojuholníku smrti film o vzniku divadla KĽUD a ekológii v regióne Humenné, Vranov, Strážske nazývanom trojuholník smrti film získal cenu za najlepší nezávislý film na festivale ENVIROFILM 2014 v Banskej Bystrici.

Kamera a strih: Martin Ďurgut, Réžia: Jozef Jenčo

 

21.00

Divadlo pri fontáne Michalovce Žimne Vre

Žimne vre

abo kratka sprava o našich malich i veľikich potreboch

Divadlo pri fontáne uvedie pôvodnú veselohru v dialekte Žimne vre, s ktorou sa predstavilo  na festivale divadiel Mihaľovski deski 2015.  

Scenár: Katarína Varechová
Réžia: Helena Andreeva, Jela Timková
Účinkujú:
toaletárka Hermína: Ľudmila Ďurčáková
filozof Kornel: Ján Hlaváč
biznisman: Damián Tudoš          
úradníčka: Monika Doričová
Paulína: Ráchel Verbovská
matka Paulíny: Viera Vallová
podomová obchodníčka: Jana Tomášová
Janko, syn Hermíny: Patrik Lelič
Milo, Jankov kamarát: Tomáš Eštok
študentka: Gabriela Molnárová
zlodej: Marek Serbák
dievča: Sofia Zummerová

 

21.55 

Putovná čítačka novej divadelnej hry divadla KĽUD Cicho, bo skajpujem s dzivku hra sa posúva v hľadisku aj s mikrofónom a každý divák prečíta jednu repliku z hry.

Účinkujú: diváci noci divadiel a putovná hra.

 

22.20 

AgroArt absurdno-výtvarno-divadelná koláž o netradičnom umení vytvorenom z poľnohospodárskych prístrojov.

Réžia, scenár, hrajú: Michal Vasiľko a Peter Králik

 

22.45 

Divadlo na periférii....záujmu polnočná debata o tom, či má zmysel robiť miestne, regionálne divadlo aj  v odľahlých mestách a dedinách  - hostia -  divadelníci z východného Slovenska, starostovia a kultúrni pracovníci mestských úradov. Debata je doplnená vystúpením Džumelca recesného pesničkára, ktorého piesne balancujú na hrane medzi piesňami a divadelnými stand-upmi.

Hostia: Peter Kocák umelecký riaditeľ folklórneho súbor u Vranovčan, Peter Novák programový riaditeľ domu kultúry vo Vranove n/T, Daniel Lorinc Starosta obce Kladzany; Anna Gdovinová riaditeľka RKS Vranov n/T; p.Timková režisérka divadla pri Fontáne Michalovce; Džumelec.

 

24.00

Divadlo KĽUD -  Jou, paňe Bože smutno smiešna komédia o tom, ako na do miestnej krčmy prišli prví utečenci. Divadelná hra Jou, paňe Bože! získala 1.miesto na súťaži textov s dedinskou tematikou v Trebišove v roku 2015

Hrajú: Miro Jenčo, Peter Vancák, Martina Stredná, Rado Ondík, Jaro Michľo, Mirabella Hričáková, Jozef Jenčo, Stano Lenárt, Marcel Hartoš, scéna a kostýmy: Johana Jenčová;  scenár, réžia: Jozef Jenčo

 

01:00 -  01:15 

Agroart2 2. absurdno-výtvarno-divadelná koláž o netradičnom umení vytvorenom z poľnohospodárskych prístrojov.

Réžia, scenár, hrajú: Michal Vasiľko a Peter Králik

 

01:15 02:00 

Džumelec koncert spojený s recesnými monológmi speváka o svojej tvorbe a vôbec tak všeobecne...

 

02:00 03:00

Divadlo KĽUD - Fotbalamuta napínavá komédia z druhého polčasu dedinského futbalového zápasu, v ktorom ide o všetko!

Účinkujú: Jozef Jenčo, Peter Vancák, Mirabella Hričáková, Natália Vancáková, Martina Žipajová, Marcel Hartoš, Stano Lenárt, Miro Jenčo, Tomáš Jenčo, Jaro Michľo, Kubo Michľo, Rado Ondík.; Kostýmy a scéna: Johana Jenčová a KĽUD; Scenár a réžia: Jozef Jenčo

 

03:00 03:30

Namiesto  ohňostroja - Módna prehliadka divadelných kostýmov divadla KĽUD spojená s dražbou rekvizít. Výťažok je venovaný na rozvoj divadelného umenia na Zemplíne a okolí.

Účinkujú: herci , kostýmy divadla KĽUD, najslávnejšie  rekvizity a platiaci diváci.

 

03:30 

Zmývanie podlahy každý divák dostane portfiš a spoločnými silami vyzametajú priestor divadelnej noci a posledný zhasne.

Účinkujú: portfiše, vedrá , ekologické prípravky a pozostalí diváci.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta