Program - 2016 | Bratislava - Divadlo Malá scéna STU

Divadlo Malá scéna STU

Adresa: Dostojevského rad 7

Rezervácie: 0948 822 822, prevadzka@malascena.sk

www.malascena.sk 

www.facebook.com/malascenastu/

 

Program:

19:00

Viola Thirringová: "Tajomstvo ženy"

Autor, réžia, dramaturgia, scéna: Viola Thirringová

Kostýmy: Harák Judit

Hudba: Novák János

Technická spolupráca: Paksy Katalin

Obsadenie: Viola Thirringová

 

Tajomstvo ženy je multižánrová monodráma, ktorá spája básnické umenie s dramatickým, výtvarným a hudobným.  Viola Thirringová o inscenácií hovorí: Mojou témou sú: životné cykly ženského bytia. Láska, manželstvo, deti, žena, ktorá nemôže mať dieťa, "stará dievka", vdova, staroba, ktorá však obsahuje najkrajšie obdobie života: vnúčatká.  V inscenácii sú použité básne, ale aj prozaické úryvky nielen z maďarskej poézie, ale aj zo svetovej literatúry. Prostredníctvom citlivých a skoro až surrealistických úryvkov je prítomný Lorca, ktorého sa nedá obísť, keď sa hovorí o ženách.

 Ďalej, Elizabet Barreth Browning, Walt Whitman, a iní. Tento večer bude pre všetkých, ktorí sa chcú vyžívať v niečom, čo je bezpodmienečne krásne, pritom nechýba  zážitok drámy a sila citov. Viola Thirring získala za svoju umeleckú tvorbu významené ocenenie Kölcsey Ferenca.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta