Program - 2023 | Bratislava - Slovenské národné divadlo

Slovenské národné divadlo

Pribinova 17

www.snd.sk

Vstup: Vstupenky sú k dispozícii v pokladnici SND alebo na webe SND.


Program:

⏰ 19.00 – 21.00 hod.

✨ Prehliadka Noc divadiel v historickej budove SND ✨

Slovenské národné divadlo sa pripojí k Noci divadiel špeciálnou večernou komentovanou prehliadkou historickej budovy SND. 

V rámci prehliadky sa dozviete základné fakty o histórii divadla, ako aj o jeho úlohe v dobovom Prešporku i súčasnej Bratislave. Oboznámite sa s premenami, ktorými divadelná budova za vyše sto rokov svojej existencie prešla, ako aj s významnými divadelnými míľnikmi a osobnosťami, ktoré tu vystupovali.

Prehliadková trasa sa začne pred fontánou divadla, povedie priestormi pre návštevníkov vrátane prezidentského salónika, lóží, mezanínu, 1. balkóna. Pokračovať však bude magickým zákulisím divadla, ktoré vám odhalí pohľad do naozajstnej divadelnej kuchyne. Navštívite šatne, orchestrisko, prezriete si točňu, priestory inšpície, sklad kulís, skúšobňu orchestra, veľkú baletnú sálu, sklad garderóby aj žehliareň.

Útrobami historickej budovy SND vás bude sprevádzať Ludwig Bagin. 

Po tejto špeciálnej objavnej ceste čakajú návštevníkov tentokrát aj drobné prekvapenia. A viac neprezradíme. Príďte sa pozrieť. Vstupenky sú k dispozícii v pokladnici SND alebo na webe SND.

Predpokladaný čas prehliadky je približne 1.45 – 2.00 hod. Prehliadky nie sú vhodné pre imobilných návštevníkov.

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta