Program - 2023 | Bratislava - Divadlo LAB

Divadlo LAB

Svoradova 4

www.divadlolab.sk


Program:

18.00 hod., 18.20 hod., 18.40 hod., 19.00 hod., 19.20 hod., 19.40 hod., 20.00 hod., 20.20 hod., 20.40 hod., 21.00 hod., 21.20 hod., 21.40 hod., 22.00 hod.

Fórum mladých autorov

Odposluchy rozhlasových hier študentiek réžie a dramaturgie.

Fórum mladých autorov X. je už v poradí desiatou edíciou cyklu minidrám študentov VŠMU v spolupráci s Rádiom Devín. Študenti divadelnej réžie a dramaturgie boli teda opäť konfrontovaní s nevyhnutnosťou pokúsiť sa popasovať s rozhlasovým formátom – 30-minútová minidráma. Po dlhodobej prínosnej skúsenosti sme zopakovali aj spoluprácu so zvukovými majstrami z externého prostredia. Zvukový majster Dušan Kozák, o. i. pedagóg Ateliéru zvukovej skladby na FTF VŠMU, prizval do projektu svojich študentov zvukovej skladby.“ Rádio Devín   

Srdečne vás pozývame na ODPOSLUCHY ROZHLASOVÝCH HIER študentiek réžie a dramaturgie: Modrá veľryba by Ráchel Rimarčíková, Nechcem by Laura Fedorová, Môj kúsok samoty by Silvia Matejčíková.

Miesto podujatia: Učebne -1.5, -1.6. a -1.7, Divadelná fakulta VŠMU, Svoradova 4, Bratislava


⏰ 18.00 hod., 19.00 hod., 21.00 hod.

 Performance: Barber Glitter Shit Shop

Americké kaderníctvo prvej polovice minulého storočia. Ženy oblečené do županov, šampanské v ruke, v pohodlných opätkoch, no predsa na ihlách. V pozadí Nicki Minaj a príbeh o žene, ktorú vyhadzujú z barbershopov. V performance sa konfrontuje malegaze minulého storočia so súčasným malegazom, ktorý sme si ako ženy osvojili. Postavenia žien k feminizmu a ich prerod k zmene vďaka goblinke, ktorá narúša snovosť našej nočnej mory. Raz si stolička, raz si zákazníčka a raz kaderníčka.

Autorky konceptu: Ráchel Rimarčíková, Celestína Minichov

Miesto podujatia: Fundus, Hudobná a tanečná fakulta VŠMU, Zochova 1, Bratislava


⏰ 20.00 hod.

Očami zavretými

„V očiach sa zrkadlí to, čo sa v tele sníva.“

Každú noc sa za zavretými očami mihotajú... Sú desivo jasné, reálne, skutočné, láskavé, vysnívané a niekedy, naopak, nepochopiteľné. Našepkávajú mi moje priania, myšlienky a úvahy. Živia môj strach a pripomínajú mi smútok. Aj keď sa nikdy nestali, veľmi dobre si ich pamätám. Moja koža je toho dôkazom, lebo zimomriavky nikdy nezmizli. Oči nikdy nezabudli krásu neexistujúceho. Myseľ stále vie racionálne opísať iracionálne správanie. SNY.

Rezervácia miesta: https://bit.ly/40tHxQg

Projekt medzifakultnej spolupráce Filmovej a televíznej fakulty a Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU.

Miesto podujatia: Divadlo Lab, Divadelná fakulta VŠMU, Svoradova 4, Bratislava


⏰ 21.00 hod.

 Zmierenie alebo Dobrodružstvo na VŠMU

Noc divadiel.

Noc rituálov.

Noc, počas ktorej sa vynára všetka podstata divadla, noc, ktorá si zaslúži príslušný obrad za cieľom uctenia si tohto prastarého dramatického umenia. S divadlom to totiž ide poslednú dobu sprudka do záhuby. My však vieme, ako ho zachrániť. Našli sme cestu. A dokážeme ho zachrániť práve počas magickej noci divadiel. Z dnešného popola zrodíme budúcnosť zajtrajška. No nezvládneme to sami. Potrebujeme silné, kreatívne duše, ktorých divadelný duch vzplanul pre záchranu samotného DIVADLA. Ak divadlo miluješ a jeho osud ti nie je ľahostajný, skús šťastie a rezervuj si miesto. Neotáľaj a napíš do prihlášky svoje meno. Naša rada si ťa dôkladne prezrie a dáme ti zavčasu vedieť, či ťa prijmeme do našich radov.

Osud divadla je v tvojich rukách.

Autori: kolektív študentov Katedry réžie a dramaturgie v spolupráci so študentami Katedry bábkarskej tvorby

Rezervácia miesta: https://bit.ly/3MzHRr8 

 Miesto podujatia: 3. poschodie, Katedra bábkarskej tvorby, Hudobná a tanečná fakulta VŠMU, Zochova 1, Bratislava


⏰ 22.00 hod.

 Pellucid crops live set 

Fúzia ambientu, elektroniky a noisu, to je hudobný profil, ktorým sa prezentuje Juraj pod viacerými menami na slovenskej a zahraničnej scéne.

Juraj sa začal venovať tvorbe autorskej experimentálnej hudby, keď nastúpil na VŠMU. Počas svojho štúdia zhudobnil viacero inscenácií na škole (Posledné pokušenie Krista, Pláž V Noci, Júl, Ostrov,...) a množstvo mimoškolských projektov (Jera – O.Z. Objektorárium, Macko Puf, Agatha – Divadlo Šerosvit, AZUL – Štúdio 12, Nevesta, alebo zdá sa, že hrmí – DAB v Nitre,...).

V rámci Noci divadiel sa nám predstaví so špeciálnym setom, so svojím novým projektom Pellucid Crops, ktorého debut vyšiel pred mesiacom v americkom vydavateľstve Black Artifact.

Nahrávku môžete nájsť tu:
https://pellucidcrops.bandcamp.com/album/pushing-the-burde

 Miesto podujatia: Divadelná fakulta VŠMU, Svoradova 4, Bratislava


PODUJATIA PREBIEHAJÚCE POČAS CELÉHO VEČERA

 Výstava: Princ mesiaca 

Divadelná fakulta VŠMU, Svoradova 4, Bratislava

Hijo de la luna - 포레스텔라 (forestella). Dielo obohatené o operné mužské kvarteto. Verzia prespievaná v kórejskom jazyku.

Miesto podujatia: Schodisko Divadelnej fakulty VŠMU, Svoradova 4, Bratislava

 

 Výstava: Divadlo má cenu! 

Prezentácia cien inscenačnej tvorby študentiek a študentov Divadelnej fakulty od vzniku Divadla Lab. Výstavu pripravili študentky a študenti v rámci predmetu Dokumentačná prax.

Miesto podujatia: Schodisko Divadelnej fakulty VŠMU, Svoradova 4, Bratislava


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta