Program - 2010 | Bratislava - Divadlo LAB

Divadlo LAB

Divadelné štúdio VŠMU, Svoradova 4

Trvanie: 21.00 – 01.30 hod.

21.00 – 23.00 hod. Divadelná škola

Študenti Vysokej školy múzických umení v Bratislave, ktorí prevádzkujú divadlo a herci, ktorí v ňom hrajú dovolia návštevníkom Noci divadiel nahliadnuť do divadelnej „kuchyne“. Počas interaktívnej prehliadky našej divadelnej školy si môžu pozrieť a vyskúšať, čo je to herecký chlebíček a čo všetko toto štúdium obnáša, či už náročné texty, krkolomné choreografie alebo siahodlhé dejiny divadla. Na záver budú mať možnosť si všetko vyskúšať aj na javisku a ak všetko zvládnu, získajú Divadelný dekrét.

23:00 - 00:40 hod. Bola raz jedna trieda

Pod režijným vedením Jána Luterána sa predstaví niekoľko postáv a postavičiek spoza školských lavíc i katedier. Netradičný a bizarný pohľad na to, čo všetko sme museli, ale čo všetko sme nechceli, a čo sme chceli, ale nesmeli, nie je len spomienkou na školopovinné časy, ale aj otáznikom, ktorý visí nad zmyslom, poslaním a funkciou vzdelávacieho systému v našej krajine.

Počas celého večera otvorená burza lístkov na predstavenia LABu a občerstvenie pre návštevníkov.


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta